Logo
Laden
Marie-Josée Versmissen

Klei is een passie, het ambacht een uitdaging. Wat begon als een hobby groeide uit tot een passie en werd uiteindelijk ook een fulltime-bezigheid. Marie-Josée Versmissen (°1956 , Hoogstraten) maakt al een twintigtal jaar keramiek.

Gedurende die jaren werden de potjes een groot deel van haar leven en bracht de keramiek haar in contact met mensen die ze anders waarschijnlijk nooit had ontmoet en op plaatsen in binnen- en buitenland waar ze anders nooit was gekomen.

In haar keramisch werk blijft ze zichzelf na al die jaren nog steeds heruitvinden en je vindt haar nog steeds - met heel veel plezier - op hobby- en kunstmarkten overal te lande.

Samengevat

Realisaties
Specifieke opleidingen
Op zoek naar nieuwe uitdagingen begon het keramiek-avontuur met een basiscursus “potten draaien” in Atelier De Cirkel in Brasschaat. Marie-Josée volgde er alle cursussen (1997-2004) en begon er uiteindelijk ook zelf les te geven. Ze voltooide haar opleiding door de studie 'Keramiek' te volgen aan de Kunstacademie IKO in Hoogstraten (2005-2008). Nog steeds probeert ze deel te nemen aan specifieke workshops.
Tentoonstellingen & kunstmarkten
Tentoonstellingen: o.a. “Kunst in Malle” te Malle, “Art-mac-adam” te Booischot, Brasschaat, “Cerco 2005” Zaragossa (SP), Bad Neuenahr (DE).
Keramiek- & hobbymarkten: o.a. Andenne, Brasschaat, Maaseik, Louveigné, Delft (NL), Decemberwinkel, ’s Hertoghenbosch (NL), Fira del cantir Argentona (SP), project Springvis.

Mensen & klei

Marie-Josée is ergotherapeute en in die job verbindt ze mensen met klei. Ze werkt mee aan het herstel van patiënten. Het ongedwongen bezig zijn met het natuurlijk materiaal klei dat aanzet tot creëren, kan voor de psychiatrische patiënt een moment van rust brengen.

Nieuwe mensen ontmoeten en op plaatsen komen waar je anders nooit komt, is een leuk surplus aan het ambt van de pottenbakker. Om die reden stelt Marie-Josée haar kraam al meer dan 15 jaar op overal te lande op kunst-en hobbymarkten. Hebt u zin om haar werk met uw eigen ogen te bekijken? Breng haar gerust een bezoekje op een keramiekmarkt!

Marktagenda